Zde může být vaše reklama.

Stará dlažba před Přerovankou se mění za novou

Stará dlažba před Přerovankou se mění za novou
Práce skončí v polovině listopadu

foto: Přerov.eu

07. 10. 2020 - 06:47

Další oprava má zlepšit trasu pro pěší v centru Přerova. Dělníci se tentokrát pustili do výměny stávajících betonových dlaždic před nákupním střediskem Přerovanka v Kratochvílově ulici.

„Nové tam budou i některé odvodňovací žlaby a obrubníky. Do chodníku budeme investovat 770 tisíc korun,“ potvrdil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Zóna před Přerovankou se má opravovat ve třech etapách a přístup bude zachován ke všem prodejnám  – práce na jednotlivých úsecích budou organizovány tak, aby vždy jedna část byla průchozí. S výměnou dlažby tu začali pracovníci přerovských technických služeb v pondělí 5. října, předání hotové stavby je naplánováno na 18. listopadu. „Práce budou postupovat směrem od Komenského ulice k centru města, takže konečnou bude část před zlatnictvím,“ podotkl Alexandr Salaba z přerovského magistrátu.

Stav chodníků ve středu města se vylepšuje postupně. Letos v létě prošla opravou za čtvrt milionu dlažba ve Wilsonově ulici, která je spojnicí mezi hlavním Masarykovým a Žerotínovým náměstím. Na konci září se pak začal řešit stav chodníků na Žerotínově náměstí – tato trasa stále prochází opravou, která přijde na necelých 600 tisíc korun. „Kromě toho spravujeme chodníky i v dalších lokalitách Přerova. V minulých dnech to byla například část ulice Malá Dlážka, kde se předláždilo 70 metrů čtverečních za 40 tisíc korun,“ vzpomněl náměstek Zácha.

A další částka putuje podle jeho slov do spojnice mezi Velkou Dlážku a Sokolskou ulicí. Oprava této pěší trasy o délce 44 metrů - která byla vždy po deštích pod vodou - začala v pondělí 5. října, bude trvat deset dnů a město za ni zaplatí 90 tisíc korun.

Další články