Zde může být vaše reklama.

Opatření - Přerov Strážníci v Přerově se zaměří na zákazníky hladových oken

Strážníci v Přerově se zaměří na zákazníky hladových oken

foto: www.prerov.eu

30. 03. 2020 - 16:23

Nařízení nosit na veřejných místech roušku platí již několik dní. Za porušování tohoto nařízení hrozí pokuta až 20 tisíc. Přesto je stále možné narazit na někoho bez roušky. V Přerově se proto strážníci chtějí zaměřit na zákazníky hladových oken.

Město Přerov apeluje na své občany, aby na veřejnosti stále nosili roušku a sundávali ji až doma. A stejně by se měli chovat i v situaci, kdy si zakoupí jídlo nebo pití u tzv. hladových oken. Tedy odnést si jídlo a pití domů, kde ho zkonzumují. Konzumace na veřejném místě není dovolena. Dochází při ní totiž k sundání roušky.

„Situace je zřejmá – když si někdo koupí pivo v kelímku a chce si ho vypít, musí si logicky sundat roušku. Tím se ale ve veřejném prostoru dostává do problémů. A na takové lidi se teď strážníci zaměří, nechceme nic podcenit,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský. 

Město Přerov kromě toho zavedlo i několik opatření, která by měla občanům v této situaci pomoct. Až do konce června je prodloužena splatnost poplatků za psy, za užívání veřejného prostranství a poplatku z pobytu.

A pro osamělé seniory byla zřízena telefonní linka, na které si mohou během dne popovídat (tel. číslo 736 620 891).

Další články