Zde může být vaše reklama.

Kvůli "Mlíku na bradě" Šumperské ANO smazalo svůj facebook

Šumperské ANO smazalo svůj facebook

foto: archiv

02. 08. 2019 - 11:00

Stránka ANO, tohle je Šumperk již na facebooku neexistuje. K jejímu odstranění došlo krátce poté, co si média všimla neurvalého komentáře vůči dotazu olomouckého studenta.

„Rudánku, utři si pocintanou bradu od mlíka a bež opruzovat jinam“, zněla odpověď nikdy neztotožněného člena šumperského Hnutí ANO na dotaz olomouckého studenta . Rudolf Brož, obyvatel Šumperku a student Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého se podivil tomu, proč se šumperské ANO vypravilo na výlet do Číny, když nedávno vyvěšovalo tibetskou vlajku, a požádal na facebooku ANO o vysvětlení. Odpověď je všeobecně známá.
Krátce poté, co si celé věci všimla celostátní média, a šumperské ANO odmítlo „vydat“ autora odpovědi, zmizela celá stránka místní buňky ze sociální sítě.

Jak (ne) zvládnout komunikaci s veřejností...
„Asi jste si všimli,“ píše se v ní, „že jeden z našich kolegů odpověděl v soukromé zprávě z této stránky tak trochu příkřeji a zapomněl se podepsat, takže to vypadalo jako názor celé naší organizace. Prostě, propadl chvilkové emoci. Pisatel tuto soukromou zprávu zveřejnil. Pokud se někdo cítí dotčený, tak se mu omlouváme,“ objevilo se (taktéž anonymně) na facebooku šumperského ANO krátce po „provalení“ kauzy. Když potom styl odpovědi odsoudil i Andrej Babiš, stránka zmizela. Všechny komentáře, které k celé záležitosti existovaly, tak nenávratně zmizely.

Chaos na facebooku: Co vlastně ke kauze říká radnice?
Aby toho nebylo málo, kritický příspěvek k vyjádření Hnutí ANO vyšel i na stránce facebook.com/mestosumperk, která se sice tváří, jako oficiální stránka města, není jí ale. Skutečná oficiální stránka se ke kauze nevyjadřuje. Na občany to ale působí matoucím dojmem.
Oficiální stránka, která je pro neznalého uživatele vizuálně velmi podobná, k celé záležitosti žádné vyjádření nepodala.

Kdo je Rudolf Brož
Student oboru fyzioterapie Fakulty tělesné kultury v Olomouci Rudolf Brož je politicky aktivní; v komunálních volbách kandidoval za hnutí Šumperáci. Dlouhodobě se vymezuje proti kurzu, který nabrala současná česká politika. V červnu letošního roku se v Šumperku řešilo vyslání městské delegace do Číny, Brož se tehdy postavil veřejně proti. „Prosím, neobětujte svoji čest jen pro mlhavou vidinu čínských investic. Stejnou věc udělal Zeman, a hle! Máme tu informační válku s Huawei a investice minimální. Nepodporujte prosím čínský totalitní komunistický režim. Šumperk je snad ještě slušné město,“ uvedl tehdy. Následně se zeptal na facebooku ANO na plánovanou cestu v souvislosti s vyvěšením vlajky Tibetu, a bylo zle. „Vím,že je u nich pár vcelku slušných lidí, kteří se nechali zlákat Andrejovými sliby.Zdržme se tedy prosím všichni do budoucna jakýchkoliv „příkřejších výroků“. Vidíte, co může taková jedna věta způsobit. Mnohým může připadat program „slušnost za každou cenu“ blbost. Je to právě naopak,“ uvedl,

Další články