Zde může být vaše reklama.

Učni přerovské zemědělky mají novou halu

Učni přerovské zemědělky mají novou halu

foto: Olomoucký kraj

27. 09. 2020 - 09:00

Na téměř šedesát miliónů korun přišla stavba nových učeben odborného výcviku v přerovské „zemědělce“. Střední škola tak získala moderní halu, která ukrývá zázemí pro servis i údržbu zemědělské techniky. Novotou vonící budovu si v pátek 25. září prohlédl také Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje a jeho náměstek pro oblast investic Jiří Zemánek.

„Je to už nějaký pátek, kdy jsem studoval na zemědělce, ale o takovém zázemí se nám tehdy ani nesnilo. Věřím, že to kluci ocení, protože si vybrali poctivé a užitečné řemeslo,“ řekl hejtman Okleštěk.

Jednopodlažní hala o rozměrech 53 x 17 metrů obsahuje hned tři učebny odborného výcviku, dále prostor pro mytí techniky, místnost pro učitele a instruktory nebo sklad pomůcek. Se stavbou začalo hejtmanství vloni v srpnu, kolaudovat se bude letos v říjnu, tedy zhruba o měsíc dřív, než počítal původní termín.

„Podpora řemeslných oborů je pro kraj prioritou. I tento projekt dokazuje, že nejde o prázdnou frázi, nýbrž o strategii, se kterou to myslíme vážně a která má výsledky,“ dodal náměstek Jiří Zemánek.

Vybudováním dílen ve Střední škole zemědělské Přerov dojde k faktickému sloučení se zemědělským učilištěm v nedalekém Lipníku nad Bečvou, odkud se do nové haly přemístí část vybavení.

Další články