Zde může být vaše reklama.

Ulice Přerova zdobí květinová výsadba

Ulice Přerova zdobí květinová výsadba

foto: Přerov.eu

25. 04. 2021 - 13:01

Ulice Přerova v posledních dnech rozkvetly barvami. A to díky výsadbě nových, barevných a voňavých, květin. Oproti minulým rokům jsou nově květinové koberce i v dalšícvh lokalitách. A to například na náměstí Svobody, v křižovatce ulic Šírava a Čechova, nebo v ulici Pod Valy. A nové jsou také druhy květin, které město vybarvily.

„Zatímco vloni jsme sadili především narcisy a krokusy, letos jsou v záhonech i řebčíky, modřence, hyacinty a barevné tulipány. Do betonových váz pak byly vysazeny macešky,“ říká Svatava Doupalová, která má na starosti městskou zeleň. V plánu jsou dále také květinové pyramidy na Masarykově náměstí. Počítá se i s umístěním květin v nádobách na sloupy veřejného osvětlení v Čechově ulici.

Rozkvětu se dočkal i park Michalov, který je chloubou Přerova. Před pár dny tam byly založeny záhony s rododendrony, u psího hřiště jsou vysázeny skupiny keřů, které pohledově tuto plochu od chodníku uzavřou a odcloní.

„Koření tu i čerstvě vysazené stromy – břízy, jedle, borovice a habry. Došlo rovněž k zastřižení tisové stěny na centrální promenádě parku,“ doplnil radní Michal Zácha. Zahálka se netýká ani skleníku, který je součástí parku. Zahradníci zde chystají jiřiny a kany, pro letničkové výsadby v parku, ale i v ulicích města.

Další články