Zde může být vaše reklama.

V Přerově bude jezdit již šestý sociální automobil

V Přerově bude jezdit již šestý sociální automobil

foto: archiv

19. 07. 2019 - 13:00

Charita v Přerově získala další sociální automobil zcela zdarma. Nový vůz značky Dacia Dokker slavnostně převzali ve středu 17. července 2019 zástupci dané organizace za účasti poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Vozidlo budou zaměstnanci zařízení využívat v rámci poskytování sociálních služeb klientům a k dalším podpůrným aktivitám.

Nezisková organizace v Přerově, která poskytuje mimo jiné i terénní pečovatelskou službu, obdržela již čtvrtý vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Přerovská charita získala v celkovém pořadí již 785. automobil. V rámci tohoto projektu pak bylo v Přerově předáno už šesté vozidlo. „Myslíme si, že každá společnost, která s úspěchem provozuje svou činnost, by měla alespoň malou částí pomoci těm, kteří to opravdu potřebují. Pro většinu zařízení pečujících o seniory nebo hendikepované není zrovna jednoduché pořídit si nový vůz, protože soustřeďují finanční prostředky především na péči o své klienty. Proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a zařízením i organizacím pečujícím o osoby nacházející se v nouzi tímto způsobem pomoci,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Nový automobil může organizace využívat zejména díky štědrosti lokálních firem, které na vůz přispěly. Celkem se na projektu podílelo asi 41 subjektů z regionu.

O projektu Sociální automobil

Za spoluúčasti firem a společností se poděbradská reklamní agentura Kompakt snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Projekt stojí na systému tzv. „reklamy na kolech“ a spočívá v tom, že jednou v roce přejde obchodní zástupce na tento projekt a po dobu tří měsíců získává firmy, které jsou ochotné přispět na dobrou věc a chtějí se podílet na přípravě automobilu, jenž poputuje do některého ze sociálních zařízení. Daná organizace tak získá nejen dobrý pocit za svou dobročinnost, ale i reklamu na vozidle, které je na silnicích všem na očích.

Od roku 1997, kdy byla zahájena realizace tohoto projektu, se za pomoci firem a společností po celém území ČR podařilo předat již přes 780 sociálních automobilů. Vzhledem k zahraničním zkušenostem byl doposud tento projekt postaven na vozech Renault Master, Renault Kangoo a Dacia Dokker.

Další články