Zde může být vaše reklama.

Občané si stěžují V Přerově budují vysokorychlostní internetovou síť

V Přerově budují vysokorychlostní internetovou síť

foto: www.prerov.eu

05. 03. 2020 - 16:03

Už od září trvá budování optické internetové sítě v Přerově společností T-Mobile. Občasné si stěžují na rokopané chodníky, omezení pro chodce i cyklisty a nedokonalé úpravy na dokončených úsecích. Na základě kritiky veřejnosti se náměstek primátora Michal Zach sešel se zástupci firmy.

„Cílem naší schůzky bylo nastavení kontrolního mechanismu – my nejsme proti investici firmy, na niž mnozí Přerované čekají, ale zároveň trváme na tom, že veškeré rozkopané komunikace musejí být uvedeny do původního stavu,“ řekl náměstek Zácha.

Společnost T-Mobile kritiku vnímá. „Některé komunikace byly koncem minulého roku opraveny provizorně z důvodu klimatických podmínek – jakmile to ale počasí dovolí, tak vše bude upraveno definitivně. Po oschnutí terénu se pustíme i do úpravy zelených ploch. Prosíme teď občany o pochopení a trpělivost,“vysvětlila zástupkyně společnosti Alena Klvaňová a dodala, že pokud při budování sítě dojde k neúmyslnému poškození okolí, firma vše opraví na své náklady.

Výkopové práce začaly v Předmostí a v ulicích Tyršova, Kotkova, Zahradní, Sportovní, Janáčkova a Karasova by měly být dokončeny během května. Do konce června pak budou práce hotové i v ulicích Hranická a Pod Sklakou. Do konce prázdnin pak budou práce hotové také v ulicích Dr. M. Horákové, U Pošty, Prostějovská, 1. května, Tylova a Olomoucká.

Pracuje se i na přerovských sídlištích, do konce března mají dělníci opustit ulici Mikuláškovu a částečně i Svornost, do konce dubna pak bude definitivně ukončena stavební činnost v ulicích Svornost, U Výstaviště, Seifertova, Bajákova, Za Mlýnem a Kopaniny. Do konce května už by neměly být výkopy v ulicích Osmek, U Žebračky, Malá Dlážka, Brabansko a v části Sokolské ulice. Do posledního června už nemá panovat stavební ruch v Sokolské, Na Hrázi, v ulici Jilemnického a dále pak částečně na Velké Dlážce a v ulici Svépomoc II. V červenci už bude kompletně hotová Velká Dlážka, zčásti Na Svépomoc, Svépomoc I, II a III, nábřeží Edvarda Beneše, Na Odpoledni a Mervartova. A do konce letních prázdnin už přijdou na řadu poslední části ulic Fügnerova, Mervartova, U Strhance, Dluhonská, Na Hrázi, Malá Tratidla, Na Svépomoc a Svépomoc I, II, III.

„Pak nás ještě čekají výkopové práce v lokalitě od lávky u loděnice po lávku u tenisových kurtů, následně až po třídu 17. listopadu – tam se bude pracovat po etapách až do prosince letošního roku. Harmonogram občanům ještě upřesníme,“ dodala Alena Klvaňová. 

Po dokončení všech výkopových prací se napojí na vysokorychlostní internet zhruba 800 rodiných a 900 bytových domů.

Další články