Zde může být vaše reklama.

Opravy Wilsonovy ulice V Přerově investují do oprav chodníků

V Přerově investují do oprav chodníků

foto: prerov.eu

10. 07. 2020 - 08:01

V rámci tří následujících měsíců město Přerov nechá opravit uvolněné dlaždice v chodnících na Wilsonově ulici. Oprava bude provedena na tři etapy, provedou ji Technické služby a vyjde na zhruba 250 tisíc korun. 

Oprava dvacet let starých chodníků bude probíhat na tři etapy během července, srpna a záží. Zóna se uzavře pro cyklisty i zásobovací auta. Chodci ale trasu budou moci v omezené míře využívat.

„Půjde o lokální úpravy uvolněných dlaždic, prořezání a úpravu poškozených spár žulové dlažby. Oprava je nezbytná, pokud bychom situaci neřešili, uvolnila by se celá dlažba a náklady na opravu by byly v milionech,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

S první částí rekonstrukce se začne 20. července a potrvá do 8. srpna – deset dnů je určeno pro samotnou opravu a dalších deset dnů pro technologickou přestávku, nutnou pro vyzrání betonů a spárovacích malt. Další etapy mají být prováděny ve stejném režimu, a to v termínech 9. až 28. srpna a 29. srpna až 18. září. Rekonstrukce bude postupovat od Masarykova náměstí směrem ke Žerotínovu.

Oprava uvolněných dlaždic přinese komplikaci autům, která v této nákupní zóně zásobují obchody, zákazová značka sem nepustí ani cyklisty. Chodcům bude vstup umožněn, ale do aktuálně rekonstruovaných částí se v rámci jednotlivých etap nedostanou.

 

Další články