Zde může být vaše reklama.

V Přerově se letos bude stavět průpich i rondel

V Přerově se letos bude stavět průpich i rondel

foto: Přerov.eu

25. 02. 2021 - 15:00

Hned 1. března v Přerově začnou práce na dvou velkých dopravních stavbách. Pokročit se během letošního roku má s mimoúrovňovou křižovatkou mezi Přerovem a Předmostím, ve stejné lokalitě, kousek od prodejny Lidl, pak začne výstavba okružní křižovatky. Práce se nevyhnou ani vnitřnímu průtahu městem, kde se začalo se stavbou už loni na podzim. Pokračovat má i modernizace železnice, součástí je nový podjezd v Lýskách. Řidiči, chodci i cyklisté musí kvůli stavbám počítat s dočasnými omezeními.

Mimoúrovňové křížení silnice I/55 s železnicí, kterou za 360 milionů korun staví Ředitelství silnici a dálnic, se chýlí ke svému závěru. V tuto chvíli dělníci čekají na příznivější, a hlavně stabilnější klimatické podmínky, které dovolí položit na estakádu asfalt. První řidiči by se po ní mohli projet už koncem května – a po zprovoznění se pak naplno rozjede i stavba blízké okružní křižovatky.

„Ta začne už s prvními jarními dny výstavbou spojovací větve v bezprostřední blízkosti prodejny Lidl - a přinese v první etapě omezení hlavně chodcům, kteří budou nuceni používat pouze levý přechod z Velké Dlážky směrem do Předmostí,“ informoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

V březnu začne Ředitelství silnic a dálnic stavět necelý kilometr dlouhý průpich průtahu městem. Začíná na křižovatce ulic Velké Novosady - Komenského - Kojetínská, protne areál někdejší firmy Juta, povede podél autobusového nádraží a na konci se napojí na stávající Tovární ulici.

„Na jaře začnou práce v prostoru autobusového nádraží. Dojde k zúžení vozovky, osobním vozidlům bude vjezd zachován, nákladní doprava bude mít vjezd povolený pouze pro dopravní obsluhu. Objízdné trasy povedou po silnicích první třídy,“ řekl primátor města Petr Měřínský. Stavba má být hotová do konce roku 2022. Vznikne zde nová čtyřproudová silnice,

„Stavba průpichu přijde na 189 milionů korun a Přerov se podílí částkou 22 milionů. Z rozpočtu města se bude platit například komunikace pro pěší a cyklisty, nebo nové světelné signalizační zařízení, které zajistí zelenou vlnu, kterou známe i z jiných měst,“ doplnil Navrátil.

Další články