Zde může být vaše reklama.

Novorozenci Přerov V Přerově se narodilo více dětí než bylo porodů

V Přerově se narodilo více dětí než bylo porodů

foto: Nemocnice Přerov

07. 07. 2020 - 06:13

Velice plodných šest měsíců zaznamenala přerovská porodnice. Zatímco loni zde přišlo v první polovině roku na svět 402 dětí, v letošním roce zapsali zdravotníci do porodních knih již 438 novorozenců.

Alexandr Božidar, Enrico, Damián, Ricardo, Edrian, ale i Apolena, Lauren, Lea, Malvína. To jsou jména některých ze 438 dětí, které přišly v prvním pololetí letošního roku na svět v Nemocnici AGEL Přerov. Z hlediska pohlaví dominovali chlapci v počtu 240, novorozených děvčátek pak bylo 198. Ve třech případech se rodiče radovali dokonce z dvojčat. „Nejvíce porodů jsme měli během dubna, jednaosmdesát, nejméně pak v únoru, kdy na svět přišlo 67 dětí,“ sdělila Mgr. Radmila Šimoníková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického nemocnice.

Pomyslným vítězem ve jménech se stal Filip, jehož jméno se zapsalo do rodných listů dvanáctkrát. V těsném závěsu je pak Adam, Matyáš a Tomáš (11), následuje pak Jakub a Jan (10). V dívčích jménech pak rodiče preferovali tradiční česká jména jako Anna, Nela, Eliška či Terezka.

Perfektní zázemí přerovské nemocnice s profesionálním a lidským přístupem zdravotního personálu vyhledávají maminky nejen z blízkého okolí. „Maminky k nám jezdí rodit z Přerovska, Hranicka, Olomoucka, Kroměřížska a Prostějovska, ale také jsme v letošním roce měli rodičku z Prahy, Nymburka nebo Nového Jičína,“ potvrdila vrchní sestra.

Moderní porodní oddělení Nemocnice AGEL Přerov nabízí budoucím maminkám uzavřené porodní boxy, kompletně vybavené pro péči o rodičku a narozené dítě, které umožňují i provedení menších operačních výkonů. Poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Maminky mají během porodu k dispozici rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnku, stoličku, sprchu, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampu.

Další články