Zde může být vaše reklama.

Radní schválili V Přerově zanalyzují stav stromů a veřejného osvětlení

V Přerově zanalyzují stav stromů a veřejného osvětlení
Dendrologický pasport ukáže stav místních stromů

foto: prerov.eu

17. 06. 2020 - 08:07

V Přerově vědí, že o stromy je potřeba se starat. Proto před několika dny radní schválili vypracování dendrologické studie, která ukáže, jak na tom jsou stromy ve městě a co potřebují, aby lépe prospívali.

 

„Odborníci nám přinesou návrhy ošetření a potřebných zákroků – a to i s ohledem na bezpečnost v okolí stromů. U zásahů, které navrhnou, budou vyčísleny předpokládané náklady,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Za pořízení tzv. pasportu dá město 835 tisíc včetně DPH a provede ho firma Atregia, která ve výběrovém řízení nabídla nejnižší cenu. Podle slov Svatavy Doupalové z odboru majetku města je v Přerově na veřejném prostranství aktuálně evidováno 16 tisíc 300 stromů a poslední soupis dřevin byl proveden v roce 2000 – tedy před dvaceti lety.  Samostatnou „kapitolu“ tvoří lužní les Žebračka, toho se mapování týkat nebude.

Kromě pasportu týkající se stromů bude letos ve městě vypracován ještě druhý, který se zaměří na stav veřejného osvětlení. Při něm bude zkontrolováno čtyři a půl tisíce sloupů i lamp a devadesát rozvaděčů. Firma pak navrhne, jak dál postupovat. Zda světla zachovat, opravit, nebo vyměnit. Radní minulý týden schválili, že tuto zakázku odvede za milion 208 tisíc korun firma MDP GEO, která byla nejlevnější. 

Další články