Zde může být vaše reklama.

Sběrné dvory zůstanou V přerovských ulicích nebudou kontejnery na velkoobjemový odpad

V přerovských ulicích nebudou kontejnery na velkoobjemový odpad

foto: prerov.eu

04. 08. 2020 - 06:01

Přerov už nebude do ulic přistavovat velkoobjemové kontejnery. Lidé do nich dávali i odpad, který do nich nepatřil. Ten pak museli zaměstnanci technických služeb ručně třídit. Kvůli tomu byla služba časově náročnější a dražší. Občané Přerova budou muset více využívat sběrné dvory.

 „V posledních letech jsme ve spojitosti s velkoobjemovými kontejnery řešili dva problémy. Tím prvním je skladba odložených věcí - lidé nám do nádob házeli třeba pneumatiky, barvy, ředidla, vysloužilé ledničky, pračky, televize i uhynulá zvířata. Obsah pak nebylo možné odvézt na skládku, museli jsme všechno přebrat, roztřídit a převézt,“ konstatoval jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. A tím druhým problémem byly stížnosti lidí, kteří poukazovali na to, že když zaměstnanci technických služeb na místo kontejner přistaví, obratem jej zaplní podnikatelé z okolí svým odpadem, takže do hodiny už nemají kam staré věci ukládat. Služba občanům se tak míjela účinkem. 

„Máme sběrné dvory v ulicích Na Hrázi a Želatovská a chceme občany naučit, aby je více využívali - tak, jak je to zvykem v jiných městech. Sem mohou Přerované nosit objemnější věci ze svých domácností, my je zdarma přebereme k likvidaci,“ doplnil jednatel Střelec. Vzpomněl i to, že mnozí lidé se odvozu do dvora brání argumentem, že nemají k přepravě vhodné auto – Střelec ale připomíná, že pro tyto účely je možno přímo u Technických služeb města Přerov objednat za úplatu odvoz.  „Věci do dvorů se svážejí každý pátek, kontakty pro objednání této služby jsou na webových stránkách. Za odvezený elektrospotřebič zaplatí zákazník 120 korun a za kus nábytku dvě stovky,“ upřesnil na závěr vedoucí provozu odpadového hospodářství TSMPr Pavel Völkl.

Foto: V Přerově jsou dva sběrné dvory, každý na jiné straně města – jeden je přímo v areálu Technických služeb města Přerova v ulici Na Hrázi, druhý v areálu někdejších kasáren v Želatovské ulici. Dvory jsou otevřeny od pondělí do pátku od 7 do 17 hodin a v sobotu od 8 do 16 hodin. 

Další články