Zde může být vaše reklama.

Soudní líčení Přerovská exekutorka je před soudem. Měla zpronevěřit 26 milionů

Přerovská exekutorka je před soudem. Měla zpronevěřit 26 milionů
Exekutorka měla poškodit 281 osob

foto: Archiv redakce - ilustrační foto

15. 07. 2020 - 08:02

Možnou zpronevěru a zneužití pramoci úřední osoby přerovské exekutorky řeší Olomoucký krajský soud. Jitka Studená měla poškodit 281 osob a zpronevěřit víc než 26 milionů korun.

„Obžalovaná jako soudní exekutorka vymáhala plnění od jednotlivých povinných a v rozporu se svými povinnostmi je nevyplácela oprávněným v konkrétních exekučních řízeních. V obžalobě je zahrnuto 281 poškozených,“řekl u soudu státní zástupce Petr Mazálek a dodal, že má jít o více než 26 milionů korun, které se nedostaly do dispozice exekutorského úřadu, které měly být vyplaceny oprávněným, ale podle vyšetřování je obžalovaná opužívala na jiné účely.

Není to poprvé, kdy je Studená před soudem. Již v minulosti za podobnou trestnou činnost dostala podmínku. „Šlo o jednotlivé skutky, které se posuzovaly na příslušných okresních soudech, než se zjistil rozsah trestné činnosti,“ uvedl pro idnes Mazálek.

Už v roce 2008 byla souzena, když odmítla vydat zpět do konkurzu firmy WTA Finance Consulting skoro dva a půl milionu korun.

Aktuální žaloba zahrnuje roky 2009 až 2013, kdy Studená v exekutorském úřadu skončila. Zarážející je také to, že před časem Studená působila u policie a jako státní zástupkyně.

Další články