Zde může být vaše reklama.

Přerovský vánoční strom už je taky na svém místě. Letos ho doplní i fotokoutek

Přerovský vánoční strom už je taky na svém místě. Letos ho doplní i fotokoutek

foto: MMP

22. 11. 2022 - 08:41

Přerovský vánoční strom je už na svém místě, do konce týdne bude zkrášlen červenými a bílými ozdobami - a v neděli 27. listopadu se úderem šesté hodiny večerní slavnostně rozsvítí. Pod smrkem bude nově pořízený betlém s jedenácti biblickými postavami, novinkou je i dřevěná ohrádka, svítící fontána a také fotokoutek. „Součástí koutku budou tři rámečky na obrazy, díky nimž si návštěvníci vánočních trhů budou moct pořídit na památku snímek s pěknou vánoční atmosférou,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Na náměstí je už také čtrnáct jarmarečních domečků, ve kterých budou prodejci od první adventní neděle nabízet jídlo, pití a drobný vánoční sortiment. Přerované se mohou těšit na sedmdesát koncertů a vystoupení – na pódiu před radnicí se představí děti z přerovských škol a školek, místní kapely i hvězdy šoubyznysu. Sváteční atmosférou budou dýchat i výklady bývalého Emosu, v nichž bude k vidění výstava obřích betlémů místního sběratele Stanislava Dostála. Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program, který pořádá Galerie města Přerova, chybět nebude ani oblíbený historický jarmark, který ovládne Horní náměstí na stříbrnou neděli. Tečkou za oslavami se stane novoroční ohňostroj nad řekou Bečvou.

Foto: Desetimetrový smrk daroval Přerovu občan Rokytnice. Pod stromem bude pokladnička se sbírkou, jejíž výtěžek bude věnován Charitě.

Další články