Zde může být vaše reklama.

Nepřizpůsobil rychlost jí Převrátil se s kamionem, škoda přes jeden a půl milionu

Převrátil se s kamionem, škoda přes jeden a půl milionu

foto: pcr.cz

23. 05. 2022 - 16:18

V pátek 20. května došlo po půl osmé ráno k dopravní nehodě nákladního vozidla Scania s přívěsem mezi obcemi Libina a Šumvald. Podle zjištěných informací nepřizpůsobil třicetiletý řidič nákladního automobilu rychlost jízdy zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla, v důsledku čehož najel na nezpevněnou krajnici, zde narazil do směrového patníku a poté se s celým náklaďákem převrátil.

Nákladní auto zůstalo ležet přes celou vozovku, a zcela znemožnilo průjezd místem dalším vozidlům. „Silnici se podařilo plně zprůjezdnit až okolo 17. hodiny. Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění, se kterým jej zdravotnická záchranná služba transportovala do Fakultní nemocnice Olomouc. Dechová zkouška u něj vyloučila alkohol za volantem,“ uvedla Petra Vaňharová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomoucké kraje.

Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena přes 1,5 milionu korun. Dopravní nehodu kvalifikovali policisté jako přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích, za který mladému řidiči uložili pokutu příkazem na místě.

Další články