Zde může být vaše reklama.

NOC má problém Benýšek vyhrál soud ve věci Černoškovy tělocvičny

Benýšek vyhrál soud ve věci Černoškovy tělocvičny

20. 06. 2019 - 06:01

Podnikatel Richard Benýšek vyhrál soud ohledně prostějovského Olympijského centra (nyní Národní sportovní centrum, kvůli olympijským symbolům). Stává se tím zpětně účastníkem stavebního řízení a  v  Prostějově se mohou začít dít neuvěřitelné věci.

Kontroverze a  potíže provázejí tělocvičnu Miroslava Černoška od prvopočátku. Oč tentokrát jde? Národní olympijské centrum probíhalo územním řízením a  následně stavebním povolením. Benýšek, který má pozemky bezprostředně související s halou, se proto přihlásil do územního řízení a  prohlásil se za účastníka řízení. Prostějovský Magistrát ale nesouhlasil a Benýšek se odvolal. Následně podal dvě žaloby a celá problematika se nadále projednávala ve dvou soudních řízeních. „Nyní přišlo na řadu první soudní řízení, týkající se příjezdové komunikace. Ve čtvrtek minulý týden nám bylo soudem přisvědčeno absolutně ve všech našich námitkách,“ řekl Hanáckému Večerníku Benýšek.


Co bude dál?

Na pořadu je druhý soud o samotnou stavbu „Je to jen malé vítězství, ale jsme rádi, že soud stoprocentně vyhověl našim argumentům. Vyplácí se hájit se. Teď jsme účastníkem řízení. Teď můžeme podávat
námitky a  připomínky. Pozor, zatím se to týká jen příjezdové komunikace a  parkoviště, ale jsou to provázané věci,“ řekl Benýšek. Jiný pohled na věc měl ještě nedávno sám Miroslav Černošek. „Spolek Prostějov olympijský postupuje při výstavbě Národního olympijského centra v souladu s platnou legislativou ČR. Všechna získaná stavební povolení jsou v  současné době platná, protože postupujeme v souladu se zákony naší země,“ prohlásil před dvěma lety do médií. Zda má stejný názor i  dnes, po rozsudku, který tvrdí opak, zůstává do jisté míry otázkou.

Další články