Zde může být vaše reklama.

Stalo se v týdnu Buldočka a další zvěř odchytávali strážníci z Prostějova

Buldočka a další zvěř odchytávali strážníci z Prostějova

15. 06. 2019 - 18:00

Hned dvanáct odchytů zvířat museli provádět v minulém týdnu strážníci z Prostějova. Odchytávaly mimo jiné jednotlivé psy, psí rodinku a mladé poštolky.

"Jednoho psa se podařilo odchytit u oznamovatelky na zahradě, kam se zaběhl. Jednalo se o buldočka. Čip neměl. I přesto se strážníkům podařilo dohledat majitele," uvedla za prostějovské strážníky Tereza Greplová. Strážníci zjištili, že pes není ani řádně přihlášen. Tento přestupek byl vyřešený s majitelem příkazem na místě.

"K opuštěné psí rodince strážníci vyjížděli do veterinární ordinace v blízkosti centra města.  Od personálu zjistili, že psa a fenu se čtyřmi štěňaty přivázal neznámý pachatel před ordinací. Ve třech případech strážníci odchytávali volně se pohybující psi na ulici," doplnila Greplová.

Dvakrát vyjížděli k odchytu mladých poštolek, a to na Pernštýnské náměstí a Poděbradovo náměstí. Mláďata dravců převezli a předali ochráncům přírody na Husově náměstí. Psy, které si na služebně majitelé nevyzvědli, odvezli strážníci do útulku v Olomouci.

Další články