Zde může být vaše reklama.

Cizinec na dálnici smetl vozík se směrovou šipkou

Cizinec na dálnici smetl vozík se směrovou šipkou

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

11. 10. 2020 - 14:15

Nehodu pětatřicetiletého cizince vyšetřovali včera dopoledne policisté na dálnici. Muž zde nezvládl řízení a při odbočování do vyznačeného pruhu před uzavírkou smetl vozík s šipkou ukazující směr spojení jízdních pruhů.

"Včera 10. 10. 2020 okolo desáté hodiny ráno projížděl pětadvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti s vozidlem Fiat Marea po dálnici D46 ve směru od Vyškova na Prostějov," uvedla mluvčí policie Lenka Vanková.

Při jízdě v levém jízdním pruhu na 18,5 km, kde byl provoz z důvodu probíhajících prací na silnici sveden do jednoho jízdního pruhu, však nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, provozním podmínkám ani svým schopnostem.

"V okamžiku, kdy s Fiatem najel na zpomalovací práh, řízení nezvládl, dostal se do smyku a zadní částí vozidla narazil do přívěsného vozíku s šipkou, který zde označoval začátek uzavírky levého jízdního pruhu. Poté vyjel mimo komunikaci vpravo do travnatého příkopu, kde zůstal vůz stát," prozradila, jak k nehodě došlo.

Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientačnímu testu na ovlivnění jinými návykovými látkami, které vyšly negativně. Při nehodě si však způsobil lehké zranění, se kterým byl převezen na ošetření do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo.

"Policisté, kteří na místě prováděli šetření dopravní nehody, také zjistili, že Fiat, kterým muž po zpoplatněném úseku dálnice jel, neměl platnou dálniční známku. V důsledku dopravní nehody došlo ke škodě na přívěsném vozíku s šipkou i na osobním automobilu Fiat Marea v celkové předběžné výši 350 000 Kč. Okolnostmi dopravní nehody se policisté nyní zabývají," dodala Vanková.

Další články