Zde může být vaše reklama.

Koronavirus Prostějov Karanténa v domově pro seniory v Prostějově

Karanténa v domově pro seniory v Prostějově
Ilustrační foto

foto: Pixabay

07. 04. 2020 - 07:26

V prostějovském domově pro seniory je od neděle potvrzena nákaza koronavirem. Pozitivní je klientka, která se vrátila z plicního oddělení nemocnice v Prostějově. V karanténě je 73 dalších seniorů a osm zaměstnanců.

Podezření na nákazu začali mít ve středu. "Sestry si všimly, že se paní rozkašlala a má i zvýšenou teplotu. Přivolaná lékařka ihned nařídila kontrolní test na přítomnost Covid – 19. Výsledek nám bohužel hygiena oznámila až v neděli," řekl pro Deník ředitel domova Zdeněk Libíček.

Ochranná opatření byla však zavedena už od středy a zaměstnance a klienty domova seniorů pravděpodobně čeká plošné testování.

Prostějovská nemocnice se ohradila proti tvrzení, že by mělo dojít k nákaze seniorky v jejich zařízení. "Zásadně se ohrazujeme proti tvrzení, že se klientka Domova pro seniory Prostějov nakazila nemocí Covid-19 při pobytu na plicním oddělení v Nemocnici Prostějov. Pacientka byla z nemocnice propuštěna již před třemi týdny. V době její hospitalizace neležel na plicním oddělení žádný jiný pacient s tímto onemocněním a nikdo z personálu nemocnice nebyl infikován," řekla Deníku mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Další články