Zde může být vaše reklama.

Muž se v Prostějově pokusil zabít svého známého kvůli ženě

Muž se v Prostějově pokusil zabít svého známého kvůli ženě

foto: Pixabay

05. 06. 2020 - 15:00

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže z Prostějova pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

"V úterý 2. června 2020 kolem jednadvacáté hodiny se obviněný muž nejprve pohádal kvůli ženě se sedmašedesátiletým známým v garáži v Prostějově. Po krátké chvíli slovní rozepře přerostla ve fyzické napadení. Mladší z mužů nejprve pěstí zaútočil na poškozeného, následně vzal do ruky kladivo a s úmyslem usmrtit staršího muže jej uhodil do hlavy. Oba muži bez domova byli v danou dobu ovlivněni alkoholem," prozradil k případu mluvčí policie Libor Hejtman.  

Zraněný muž utrpěl vážná zranění, s nimiž ho záchranáři převezli do nemocnice v Prostějově. Útočník byl ihned po činu zadržený policisty a případ si převzali krajští kriminalisté. Obviněný muž nebyl v minulosti soudně trestaný.

"Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let," doplnil Hejtman.

Další články