Zde může být vaše reklama.

Řidič utrpěl zranění Muž v autě se vyhnul srážce s prasetem, narazil do stromu

Muž v autě se vyhnul srážce s prasetem, narazil do stromu

foto: Policie ČR - Prostějovsko

07. 10. 2019 - 09:39

Policisté vyjížděli ve čtvrtek kolem osmé hodiny večer k nehodě dvaadvacetiletého řidiče, který jel po cestě z Horního Štěpánova do Lipové. Podle toho, co řidič vypověděl, mu na rovném úseku cesty mělo z pravé strany vyběhnout divoké prase.

"Na to měl řidič reagovat prudkým brzděním a stržením řízení vlevo. Tím však uvedl vozidlo do smyku a vyjel vlevo mimo komunikaci. Tam došlo ke střetu s příkopem a samostatně rostoucím stromem, od kterého se vozidlo odrazilo zpět na komunikaci. Po přejetí vozovky pak vozidlo vyjelo vpravo, kde se v příkopu zastavilo. Ke střetu se zvířetem nedošlo," uvedl mluvčí policie František Kořínek.

"Řidič při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice k dalšímu vyšetření. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," doplnil.

Další články