Zde může být vaše reklama.

Opilý řidič Nepřišla na oběd. Najel autem do vchodu domu, kde bydlí

Nepřišla na oběd. Najel autem do vchodu domu, kde bydlí

foto: PČR

23. 07. 2020 - 08:02

V pondělí před polednem dvaapadesátiletý muž najel do vestibulu panelového domu v Okružní ulici v Prostějově. Svým činem se snažil pomstít bývalé přítelkyni, která v domě bydlí. Obviněný nadýchal skoro 4 promile.

"Motivem k činu měl podle podezřelého být vztek na bývalou přítelkyni, se kterou se měl dříve dohodnout na společném obědě. Když mu žena společný oběd telefonicky odmítla, nasedl do své Škody Octavie a najel do vchodu domu, ve kterém jeho bývalá přítelkyně bydlí. Pak z vozidla vystoupil a odešel," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Řidiče policisté našli v nedalekém baru, kde nadýchal 3,68 a 3,84 promile. "S pozitivními výsledky dechových zkoušek muž souhlasil, přiznal však, že před jízdou vypil pouze čtyři dvanáctistupňová piva," dodal Kořínek.

Způsobená škoda byla odhadnuta na 97 tisíc korun. Policisté také zjistili, že muž má soudem zakázáno řízení motorových vozidel až do roku 2022. Na základě toho je řidič je obviněn z maření výkonu rozhodnutí a vykázání, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu poškození cizí věci. Hrozí mu 6 měsíců až 3 roky vězení.

Další články