Zde může být vaše reklama.

OPILÍ CYKLISTÉ Opilci zaměstnali policii i lékaře. Pivo, panáky a hurá na kolo!

Opilci zaměstnali policii i lékaře. Pivo, panáky a hurá na kolo!

foto: Policie ČR

11. 07. 2023 - 09:52

Opilci na kolech zaměstnali v Prostějově policisty i lékaře záchranky. V prvním případě se ještě nehoda obešla bez zranění, ve druhém už musel následovat transport do nemocnice. Zarážející je, kolik alkoholu v krvi nabouraná cyklistka měla. 

K první havárii, na které se ve velké míře podepsalo předchozí holdování alkoholu, vyjížděli dopravní policisté na ulici Plumlovská v Prostějově v pátek navečer. Starší cyklista jel po chodníku ve směru od Plumlova do centra města, při jízdě ale zavadil o plastovou popelnici, která spadla na stojící zaparkované vozidlo, ve kterém seděl řidič. Cyklista kontakt neustál a po střetu upadl na chodník, aniž by se zranil.

Přivolaná hlídka provedla s cyklistou dechovou zkoušku, při které vyšly poněkud vyšší hodnoty alkoholu. První se zastavila na hladině 2,72 a druhá na 2,74 promile. Cyklista nepopíral, že před jízdou pil, a policistům přiznal tři piva a čtyři panáky. Na autě vznikla předběžná škoda 10 tisíc korun a na bicyklu 1000 korun.

K další nezvládnuté jízdě, která se tentokrát neobešla bez zranění, vyjížděli policisté o den později krátce před polednem. I v tomto případě sehrál svoji roli alkohol. Cyklistka jela po Máchově ulici v Prostějově od ulice Česká. V zatáčce ulic Máchova a Riegrova odbočovala vlevo na cyklostezku a na štěrkovém povrchu jí podjelo kolo a žena upadla. Po dechové zkoušce s celkem šokujícím výsledkem už bylo všem zřejmé, co mělo na tomto pádu zásadní podíl.

Cyklistka ještě před odjezdem do nemocnice, kam byla převezena záchrannou službou, nadýchala 3,64 promile. V nemocnici s ní byly provedeny další dvě dechové zkoušky s hodnotami přes 3 promile. Zraněná žena uvedla, že předchozího dne vypila nějaké to pivo a taky si dala sem tam nějakého panáka tvrdého alkoholu.

Další články