Zde může být vaše reklama.

Opilý řidič naboural do restaurace, nadýchal přes tři promile

Opilý řidič naboural do restaurace, nadýchal přes tři promile

foto: Policie ČR

21. 02. 2022 - 18:00

Včera před polednem sedl za volant šestatřicetiletý muž, který nebyl ve stavu střízlivosti a chtěl s vozidlem značky Volvo opustit parkovací místo na ulici Kostelecká v Prostějově. Ke zdárnému dokončení zamýšleného manévru naštěstí nedošlo, protože mohl na silnici způsobit, vzhledem ke své opilosti, závažné následky.

"Při couvání špatně zařadil rychlostní stupeň, rozjel se dopředu, kde přejel chodník a přední částí vozidla naboural do obkladu restaurace. V daný moment jela okolo místa události hlídka, která zastavila a začala zjišťovat, co se stalo. U řidiče provedla dechovou zkoušku a hned bylo jasné, co bylo zřejmě hlavní příčinnou nezvládnutí jízdy," uvedla k nehodě mluvčí policie Miluše Zajícová.

Provedené dechové zkoušky vykázaly hodnoty 3,68; 3,19 a 3,76 promile. Hlídka podezřelého vyzvala k vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu a řidič se mu dobrovolně podrobil.

"Policistům se přiznal, že od rána popíjel a než se vydal k autu s úmyslem odjet, tak vypil 5 piv a 5 velkých panáků. Orientační test na návykové látky měl negativní. Na místě přišel o řidičský průkaz a škoda, kterou předběžně způsobil, byla vyčíslena na 70 000 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Zajícová.

Další články