Zde může být vaše reklama.

Biokoridor Hloučela Prostějov má nové Discgolfové hřiště

Prostějov má nové Discgolfové hřiště

foto: MMPv

02. 06. 2020 - 06:02

V lokalitě biokoridoru Hloučela v Prostějově bylo včera otevřeno discgolfové hřiště pro veřejnost.

„Jsem velice rád, že se vše povedlo. Nebylo to bez problémů, dost dlouho jsme například hledali lokalitu, kam discgolf umístit. Rozhodně nejde o poslední počin zde v biokoridoru. Máme jisté vize, které bychom tady v příštím roce chtěli zrealizovat. Biokoridor je náš prostějovský skvost a je třeba se o něj starat," uvedl při dnešním oficiálním zahájení provozu primátor Framtišek Jura s tím, že celkové náklady na pořízení discgolfu dosáhly částky necelých 700 tisíc korun (vč. DPH). Práce v biokoridoru tedy budou i nadále pokračovat a to hned několika etapami rozvoje.

Součástí řešení byla také nezbytná úprava zeleně konzultovaná s odbory životního prostředí a správy a údržby majetku města.
 
"Z celkové investice šlo na úpravu porostu a vyčištění letových drah zhruba polovina financí. Tyto práce prováděla společnost FCC Prostějov, s.r.o., která je na základě uzavřené smlouvy správcem lesoparku,“ doplnil náměstek primátora pro spůort a školství Jan Krchňavý.
 
Pro hráče bude k dispozici možnost výpůjček disků, kterých bylo zakoupeno sto kusů v hodnotě 23.500,- Kč (bez DPH).

"Na ploše je umístěno devět samostatných jamek (košů) včetně popisů a velká informační tabule. Provozovatelem discgolfového hřiště bude Sportcentrum – dům dětí a mládeže Prostějov, kde bude na recepci zajištěno půjčování disků, dále je bude možno zapůjčit také v občerstvení Cavalo a na dětském dopravním hřišti, v období od dubna do října,“ uvedl primátor František Jura.

Studii hřiště v části biokoridoru Hloučela zpracovala společnost HEPA group s.r.o.

Další články