Zde může být vaše reklama.

Jezdí se do Olomouce Prostějov nadále nemá zubní pohotovost. Nikdo tam nechce

Prostějov nadále nemá zubní pohotovost. Nikdo tam nechce

foto: archiv

09. 08. 2019 - 15:00

Město Prostějov dalo Olomouckému kraji podnět týkající se vyhlášení veřejné zakázky na zajištění lékařské pohotovostní služby v oboru zubního lékařství.  „Hejtmanství na základě našeho podnětu dvakrát vyhlásilo veřejnou zakázku. Oslovena byla také Oblastní stomatologická komora v Prostějově s žádostí o informování jejích členů. Lékařskou pohotovost se však zajistit nepodařilo,“ informuje náměstkyně primátora Alena Rašková s tím, že zájem poskytovatelů zdravotní péče o poskytování této služby není možné ovlivnit.

Obyvatelé Prostějova a okolí budou i nadále nuceni v případě potřeby využívat lékařskou pohotovostní službu ve Fakultní nemocnici Olomouc. Podrobné informace o službě jsou uveřejněny na internetových stránkách Olomouckého kraje.

Službu donedávna poskytoval soukromý provozovatel, nyní ale musí obyvatelé prostějovského okresu opět dojíždět do krajského města. Neudržitelná situace má složité řešení, z oslovených zubařů se do prostějova nikomu nechce.

Zubařská pohotovost je přitom dostupná i v severních okresech kraje. Na Šumpersku a Jesenicku je zajišťována ve spolupráci s Oblastní stomatologickou komorou Šumperk o sobotách, nedělích a svátcích v době od 8:00 do 12:00 hodin.

 

Další články