Zde může být vaše reklama.

Řidič koukal do mobilu a převrátil auto na střechu

Řidič koukal do mobilu a převrátil auto na střechu

foto: Policie ČR

08. 05. 2020 - 09:00

Ve středu odpoledne jel osobním autem mladý muž společně s dalšími čtyřmi spolucestujícími od obce Čelechovice na Hané směrem na obec Kaple. V průběhu jízdy však více pozornosti než řízení vozidla věnoval svému mobilnímu telefonu. V důsledku tohoto vyjel s automobilem na pravou krajnici, což ho polekalo, řízení vozu strhl vlevo a dostal se do smyku.

"Jeho jízdu ukončil travnatý příkop na pravé straně silnice, do kterého vozidlo nejprve narazilo a poté se převrátilo na střechu. Tři ze spolucestujících byli se zraněním odvezeni k ošetření do nemocnice. Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientační zkoušce na přítomnost jiných návykových látek. Ani jedna z nich nepotvrdila předchozí ovlivnění těmito látkami," prozradila mluvčí policie Lenka Vanková.

To ale nebyl konec příběhu. Policisté totiž zjistili, že muž za volantem neměl co dělat, jelikož není držitelem žádného řidičského oprávnění a vozidlo nemá platnou technickou prohlídku.

"Na místě zasahovali rovněž hasiči. Nepojízdný automobil odstranila odtahová služba, aby netvořil překážku v silničním provozu. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 400 000 Kč. Okolnosti dopravní nehody policisté dále prošetřují," doplnila Vanková.

 

Další články