Zde může být vaše reklama.

Řidič na dálnici u Prostějova narazil do čerpací stanice

Řidič na dálnici u Prostějova narazil do čerpací stanice

foto: Policie ČR

27. 05. 2020 - 13:00

Nehodu pětačtyřicetiletého řidiče, který na dálnici u Prostějova nezvládl řízení a narazil do budovy čerpací stanice, řešili během včerejšího odpoledne policisté. Řidič měl štěstí, vyvázl totiž bez zranění a vysloužil si pouze pokutu.

"Včera, 26. května, po patnácté hodině projížděl po dálnici D46 ve směru od Prostějova na Vyškov pětačtyřicetiletý řidič vozidla Ford Galaxy. Na dvaadvacátém kilometru chtěl odbočit na čerpací stanici, proto se započal řadit do pravého odbočovacího pruhu. Během tohoto manévru jej však vylekalo vozidlo, které jelo tím samým směrem ve druhém jízdním pruhu. Řidič Fordu proto omylem sešlápl plyn, a jakmile projel odbočovacím pruhem, najel na travnatý pás, kde narazil do dopravní značky a pokračoval dál. Jeho jízdu ukončil až náraz do budovy čerpací stanice," popsala průběh nehody mluvčí policie Lenka Vanková.

"Muž se po příjezdu policie podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Zranění naštěstí nezpůsobil ani sobě ani žádné další osobě. Způsobená  škoda na vozidle a na budově i vybavení čerpací stanice se vyšplhala na předběžnou částku 1 260 000 korun. Vzhledem k úniku provozních kapalin z havarovaného vozidla zasahovali na místě také hasiči. Policisté dopravní nehodu vyřešili uložením pokuty ve výši 2 000 korun v příkazním řízení," doplnila.

Další články