Zde může být vaše reklama.

Prostějov Strážníci kontrolují prostějovská hřiště a hrací plochy

Strážníci kontrolují prostějovská hřiště a hrací plochy

foto: MMPv

12. 08. 2020 - 11:03

V Prostějově zaznamenali zvýšené množství stížností na nedodržování provozních řádů a rušení nočního klidu na dětských hřištích. Strážníci je proto začali více kontrolovat a dohlížet na dodržování veřejného pořádku.

 

 

„Městská policie každým rokem, v rámci běžného výkonu služby - zejména v letních měsících, provádí kontroly hřišť. Prověřování běží také na základě stížností občanů okrskové službě. Zjištěné protiprávní jednání je strážníky vždy řešeno přímo na místě,“ uvádí primátor František Jura. Strážníci kontrolovali provozní řády a situaci u celkem 76 herních míst.

Hřiště jsou vybavena provozními řády, které předurčují, jak se na hřišti chovat a zejména to, komu a čemu jsou určena. Občas se stává, že si z těchto prostor někteří lidé dělají odpočinkovou zónu, někdy posilněni alkoholem rozhazují odpadky.

„Lidé nám tyto problémy nahlašují a patří jim dík, že nejsou lhostejní ke svému okolí. Strážníci postupují podle zákona a věci řeší, jako přestupky proti veřejnému pořádku, nebo i rušení nočního klidu. Strážník může na místě uložit pokutu až do výše deset tisíc korun, či věc předat do správního řízení. Převážně se však jedná o drobnější prohřešky, které jsou řešeny domluvou a odchodem výtržníka z areálu hřiště. Měsíčně takových případů mají strážníci několik. Zejména mládež by si měla uvědomit, že náklady na zřízení 76 hřišť nebyly malé a jsou určeny k jiným účelům, než párty pro mládež,“ poukazuje primátor Jura.

Další články