Zde může být vaše reklama.

U Prostějova stálo auto na kolejích, došlo k srážce s vlakem

U Prostějova stálo auto na kolejích, došlo k srážce s vlakem

01. 06. 2019 - 12:00

Na železničním přejezdu u křižovatky cest mezi Prostějovem, Kostelcem na Hané, Mostkovicemi a Smržicemi došlo k dopravní nehodě vlaku s autem. Mohlo za to auto, které stálo v kolejích.

"Podle dosavadního šetření zastavila sedmašedesátiletá řidička při jízdě od Smržic před křižovatkou s hlavní silnicí z Prostějova do Kostelce na Hané své vozidlo tak, že zadní částí zasahovalo do jízdní dráhy vlaku jedoucího ve směru k Prostějovu. Strojvedoucí na svůj příjezd po spatření vozidla ihned reagoval použitím výstražného zvukového znamení a rychlobrzdy," uvedl mluvčí policie František Kořínek.

Ani pohotová reakce strojvedoucího už nedokázala střetu vlaku s autem zabráním, vlak se opřel do pravého zadního rohu a auto odhodil mimo kolejiště. "Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Alkohol u řidičky i strojvůdce policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami," doplnil Kořínek.

Nehodu ve vlaku zažila zhruba patnáctka cestujících, provoz na cestě i kolejích byl obnovený před půl šestou. Policie momentálně řeší další příčiny, okolnosti a míru zavinění nehody.

Další články