Zde může být vaše reklama.

V prostějovské nemocnici měli rušný Silvestr

V prostějovské nemocnici měli rušný Silvestr

foto: Pixabay

04. 01. 2020 - 20:00

Poměrně rušný Silvestr zažili zdravotníci v Nemocnici Prostějov, která patří do skupiny AGEL. Na traumatologické ambulanci ošetřili během večera a noci celkem 50 pacientů, dalších 70 pacientů na chirurgii a interně.

„Akutní traumatologickou ambulanci vyhledalo během silvestrovské noci celkem 50 pacientů, což je o pět více než vloni. Ze závažnějších případů se jednalo nejčastěji o zlomeniny, v jednom případě pak museli zdravotníci ošetřovat ruku po výbuchu petardy,“ prozrazuje detaily hlavní sestra Nemocnice Prostějov Marie Jouklová.

Na lékaře chirurgické ambulance se obrátilo během Silvestra 11 osob, nejčastěji s bolestmi břicha, drobnými poraněními způsobenými ohňostrojem, ale také s bodnými poraněními, tržnými ranami a úrazy, které si lidé přivodili v opilosti. Další 36 pacientů během 31. prosince ošetřili na interním oddělení, a to nejčastěji pro nevolnosti, virózy či dušnost.

„Dětskou pohotovost vyhledalo během silvestrovského večera a Nového roku 23 pacientů, což je zhruba třikrát méně než během vánočních svátků, kdy měli lékaři opravdu rušnou službu. Děti trápily především respirační potíže a chřipky,“ doplňuje hlavní sestra Jouklová. 

Další články