Zde může být vaše reklama.

Sdílená kola 2021-2022 Vedení Prostějova vybralo nového provozovatele sdílených kol

Vedení Prostějova vybralo nového provozovatele sdílených kol

foto: www.prostejov.eu

30. 07. 2020 - 06:00

Vedení města Prostějova vybralo nového provozovatele sdílených kol ve městě pro období 2021-2022. Vyhrála společnost Nextbike Czech Republic s.r.o. Olomouc.

 

 

Předmětem koncese malého rozsahu je poskytování služeb – provozování systému veřejného sdílení jízdních kol. Součástí je i provozování aplikace podporující provoz systému půjčování kol dodavatelem, který bude vlastníkem sdílených jízdních kol.

„Celkem se bude jednat o sdílené užívání 120 jízdních kol a provozování nejméně 40 míst určených pro půjčování a vracení kol. Každé kolo bude viditelně zřetelně označeno znakem a názvem města Prostějova. Období poskytování služeb BSS je od 1.3. do 31.12. v letech 2021 a 2022,“ nastínil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Vybraný provozovatel služby bude systém sdílení kol provozovat na své jméno a za zapůjčení kola bude vybírat poplatky podle stanového ceníku.

„Za každé zapůjčení kola bude město jako objednatel hradit provozovateli smluvně dohodnutý poplatek. Je třeba zmínit, že výše tohoto poplatku byla hodnotícím kritériem,“ doplnil náměstek Pospíšil s tím, že v řízení byly podány dvě nabídky: nextbike Czech Republic s.r.o. a  Rekola bikesharing s.r.o., které byly hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti.

Další články