Zde může být vaše reklama.

Alkohol za volantem S autem narazila do stromu. Poté nadýchala přes 2, 5 promile

S autem narazila do stromu. Poté nadýchala přes 2, 5 promile

foto: PČR

02. 02. 2023 - 11:25

 Ve středu 1. února krátce po poledni došlo v Olomouci na Pražské ulici k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Fabia. Jak se později ukázalo, k nehodě nepřispěla jen nepozornost či chyba řidička, roli sehrál i alkohol.

 

Podle prvotních informací nepřizpůsobila 50letá řidička rychlost jízdy zejména svým schopnostem a stavebnímu a dopravně technickému stavu vozovky, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do vzrostlého stromu. Řidička se mimo jiné podrobila odborné dechové zkoušce, při které nadýchala hodnoty okolo 2, 5 promile. Při dopravní nehodě utrpěla zranění, se kterým ji záchranáři transportovali do olomoucké fakultní nemocnice. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na čtvrt milionu korun.

"Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který ženě hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.", sdělila k případu komisařka Petra Vaňharová z Krajského ředitelství Policie ČR. 

Další články