Zde může být vaše reklama.

NEJLEPŠÍ JAHODY Samosběr jahod je tady! Ve Slavoníně je kilo za 75 korun

Samosběr jahod je tady! Ve Slavoníně je kilo za 75 korun

foto: Lukáš Blokša

07. 06. 2023 - 14:13

Také v letošním roce se nejen obyvatelé Olomouce, ale i přilehlých obcí mohou těšit na tradiční samosběry jahod. Také letos se v přímo v Olomouci a kousek od města objevila dvě místa, kde je, případně bude možné jahody sbírat. Jde o jahodárny ve Slavoníně a Skrbni.

Slavonínská jahodárna už na svém webu zveřejnila časy samosběrů, které budou probíhat vždy od osmi do osmnácti hodin, první z nich probíhá v den vydání Hanáckého Večerníku, tedy dnes, ve středu 7. června. V tomto týdnu pak bude možné jahody sbírat až do konce týdne, tedy včetně víkendových dnů. O dalších dnech ještě není rozhodnuto. Vše ale záleží také na počasí. Kilo jahod bude stát, stejně jako v loňském roce, 75 korun, na místě bude i možnost zakoupení košíku.

Na webu slavonínského samosběru jsou také řád samosběru. „Při vstupu si nechte zvážit vlastní nádoby pro sběr. Zákaz kouření v celém areálu (kvůli slámové podestýlce). Zákaz vjezdu na pozemek na kole. Zákaz vstupu psům. Trhat můžete výhradně na přiděleném řádku nebo vymezené ploše. Malé děti si hlídejte, aby nešlapaly po jahodách. Trhejte jahody všech velikostí a se stopkami (při nedodržení přirážka 100 %). Poškozené nebo shnilé jahody vyhazujte do meziřádků. Dbejte pokynů pověřeného pracovníka (v opačném případě bude Váš sběr ukončen). Ochutnávka je možná, vyšší konzumace není přípustná,“ píše se na webu jahodárny.

Samosběr jahod chystají také ve Skrbni nedaleko Olomouce, o přesném termínu ale rozhodnuto není. Skrbeň se svými příznivci komunikuje skrze sociální sítě. „Začátek jahodové sezóny se nám pomalu blíží. Příští týden stanovíme předběžný začátek sezóny. Vše ale záleží na počasí. Sledujte nás. Budeme Vás včas informovat,“ stojí v posledním příspěvku Jahodárny Skrbeň na facebooku, který vyšel 2. června.

Další články