Zde může být vaše reklama.

Nyní je bezpečnější Schweitzerova dostala nový přechod

Schweitzerova dostala nový přechod

foto: olomouc.eu

19. 05. 2022 - 19:00

Vyšší bezpečnost chodců zajistí v Olomouci další nový přechod. Vznikl v jižní části města na rozhraní městských částí Povel a Slavonín poblíž křižovatky ulic Schweitzerova a Jižní.

„Smyslem této investice bylo samozřejmě zajistit větší bezpečnost chodcům a zpřehlednit dopravní situaci v lokalitě. Nový přechod totiž nahradil původní místo pro přecházení, které bylo před křižovatkou ulic Schweitzerovy a Jižní. Maximální bezpečnost zajišťuje chodcům nově také dělící ostrůvek,“ popsal ukončené stavební práce náměstek primátora pro dopravu Martin Major.

Kromě ochranného ostrůvku o délce 10 metrů a šířce 2,5 metru přispěje k lepšímu komfortu a přehlednosti dopravní situace i nasvětlení přechodu. Stavební práce v místě současně znamenaly také nezbytné úpravy navazující komunikace a chodníků. Celkové náklady investice byly 650 tisíc korun. „Pro realizaci jsme navíc vhodně využili dobu, kdy je v ulici Schweitzerova menší intenzita dopravy, která souvisí s výstavbou druhé etapy tramvajové trati na Nové Sady,“ připomněl náměstek Major.

V Olomouci se v posledních letech každým rokem modernizuje, vybaví osvětlením nebo zcela nově vybuduje několik přechodů pro chodce. Aktuálně město staví zcela nový přechod pro chodce v městské části Nedvězí. Stavební práce začaly na silnici II/570 a komunikací pro chodce na pěší trase ulic Jilemnického – Neklanova – Prašná. Chodci budou mít možnost nový přechod využít už letos v červenci. Stavební náklady přijdou na 2,5 milionu korun.

Další články