Zde může být vaše reklama.

Pomůže závod na náměstí Senioři z Chválkovic dostanou cyklistický trenažer

Senioři z Chválkovic dostanou cyklistický trenažer

foto: olomouc.eu

27. 05. 2022 - 19:59

Na unikátní trenažer para-cyklistiky hand bike se mohou těšit obyvatelé Domova seniorů Pohoda Chválkovice. K pořízení zajímavé pomůcky pro nenáročné sportování pomůže štafetový závod na unikátních simulátorech pěti družstev na Horním náměstí, do kterého se zapojí také dva týmy olomouckého magistrátu.

„V rámci projektu Sportuje celá Olomouc 2022 chceme podporovat všechny věkové kategorie. Tentokrát se pozornost zaměřuje na starší generaci. Využíváme možnost pomoci k pořízení skvělého stroje, který bude sloužit seniorům ve Chválkovicích k využití volného času a udržení kondice,“ uvedla náměstkyně primátora Markéta Záleská. „Už teď se těším, až na konci léta trenažer do Domova seniorů Pohoda přivezeme,“ dodala.

Závod je součástí projektu Moneta Czech Tour – Cesta za snem, jehož cílem je podpora aktivního života seniorů. Jednotlivé štafety mají za cíl ujet za hodinu co největší počet virtuálních kilometrů, vítězství ale v tomto případě není důležité. Týmy se na pořízení trenažeru zapojují formou zaplacení startovného, navíc její zástupci mají možnost si unikátní simulátor para-cyklistiky hand bike vyzkoušet.

„Díky lehkému převodu je pro seniory ideální. Rozhýbe všechny svaly, tělo však nijak extrémně nanamáhá,“ přibližuje simulátor Lukáš Studený z pořádající Cesty za snem. „Náš projekt je otevřený všem, protože simulátory para-cyklistiky hand bike jsou bezbariérové. Cílem je, aby se týmy bavily pohybem a současně pomáhali seniorům udržet si co nejdéle vlastní soběstačnost. Na Horním náměstí se to povedlo,“ dodává Studený.

Díky charitativnímu závodu se podaří získat potřebných sto tisíc korun na výrobu trenažeru, který bude hotový na konci prázdnin a pak dorazí k novým majitelům.

Další články