Zde může být vaše reklama.

Olomouc investuje Škola na Svatém Kopečku bude mít nové učebny a tělocvičnu

Škola na Svatém Kopečku bude mít nové učebny a tělocvičnu

foto: Google Maps

12. 02. 2020 - 07:38

Školáci ze Základní školy Dvorského na Svatém Kopečku se dočkají nových tříd a tělocvičny. Rada města schválila zadání veřejné zakázky na vybudování nových odborných učeben, tělocvičny a další stavební úpravy v budově školy. Předpokládané náklady investice jsou 29 milionů korun.

„Schválili jsme zahájení a základní zadávací podmínky veřejné zakázky. Předmětem bude přebudování stávajících tříd na odborné učebny, úprava či výměna stropních konstrukcí a další stavební úpravy, které budou souviset s přemístěním stávající tělocvičny,“ popsal investiční náměstek primátora Martin Major. Kromě toho školní budovu čekají stavební úpravy části střechy, nástavba nářaďovny k tělocvičně i změny vnitřních dispozic.

„Zahájení investice předpokládáme letos v květnu s tím, že délka plnění veřejné zakázky je 11 měsíců od předání staveniště. Vše je samozřejmě nutné zajistit tak, aby stavební práce probíhaly po etapách a byl zajištěn provoz školy,“ doplnil investiční náměstek Major. Na stavební práce budou navazovat také dodávky nábytku, pořízení IT vybavení a nových pomůcek.

Lhůta pro podávání nabídek je do března, vítězného zhotovitele by měla Rada města Olomouce schválit v dubnu. S financováním by mohla městu pomoci dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Další články