Zde může být vaše reklama.

V OSOBÁKU PAŠOVAL 8 LIDÍ Smůla: převaděč, který měl defekt, skončil ve vazbě

Smůla: převaděč, který měl defekt, skončil ve vazbě

foto: Foto: Policie ČR

04. 09. 2023 - 10:49

Prostějov – Drsné ponaučení od života dostal třiatřicetiletý cizinec, který koncem minulého týdne nelegálně převážel v osobním voze osm běženců. Přetížený bavorák byl zřejmě citlivější na drobné předměty na vozovce a skončil s defektem na kraji Prostějova. Protože se mu už do auta nevlezla náhradní pneumatika a dokonce ani sada na lepení, vysadil výtečník nebohou posádku na periferii města u protihlukové stěny a vyrazil s vozem do servisu. Tam si jej vyzvedli policisté a po několika hodinách skončil ve vazbě s obviněním z převaděčství.

Policie obdržela podnět od občanů, že nedaleko ulice Okružní se pohybuje podivná parta lidí. „Hlídky vyjely na místo a zjistily, že se jedná o občany Sýrie bez dokladů totožnosti. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření na neoprávněný vstup a pobyt na území naší republiky, byli všichni mladí muži zajištěni,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Pro muže zákona pak byla hračka vytipovat servisy v okolí a pašeráka lidí, který čekal na opravu kola, zadržet. Během výslechů vyšlo najevo, že řidič, který je součástí organizované skupiny převaděčů, vyzvedl Syřany na Slovensku a měl za úkol je dostat do Německa.

Zatímco běženci putovali podle vládních dohod mezi Českem a Slovenskem zpět do Bratislavy, pašerák si vyslechl obvinění z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice až s pětiletou trestní sazbou odnětí svobody. Ve vazební věznici nyní bude muset čekat až do rozhodnutí soudu.

Další články