Zde může být vaše reklama.

Policie zasahovala Sobotní dopoledne dopravních nehod

Sobotní dopoledne dopravních nehod

foto: pcr.cz

25. 04. 2022 - 18:09

O víkendu měli chvílemi na pilno policisté při řešení dopravních nehod. Vše se naštěstí obešlo bez vážnější újmy na zdraví.

V sobotu policisté po 7. hodině ranní přijali oznámení o dopravní nehodě u obce Norberčany – Stará Libavá, při které narazilo osobní motorové vozidlo Škoda Fabia do stromu. Podle prvotních informací jedenapadesátiletá řidička zřejmě v důsledku nezvládnutí řízení najela vlevo na krajnici, kde následně narazila do stromu. Při dopravní nehodě utrpěla zranění, se kterým ji zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 000 korun. Alkohol za volantem vyloučila u řidičky odborná dechová zkouška. Po prošetření nehody ji policisté oznámili k příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Zhruba po třech hodinách byla na linku 158 oznámena další dopravní nehodě, ke které došlo na křižovatce v olomoucké místní části Řepčín. Podle zjištěných informací 54letá řidička vozidla Škoda Fabia jedoucí po ulici Křelovská nedala přednost 65leté řidičce automobilu Toyota RAV4, jedoucího po hlavní pozemní komunikaci od ulice Řepčínská, směrem k ulici Svatoplukova. V důsledku toho došlo ke kolizi, po které Toyota vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do betonového plotu, telefonního rozvaděče a sloupu veřejného osvětlení. Alkohol za volantem vyloučila u obou řidiček provedená dechová zkouška. Ke zranění osob nedošlo, způsobená celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 200 000 korun. Policisté uložili mladší z řidiček za přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích pokutu příkazem na místě.

Policisté kontrolovali v neděli 24. dubna krátce po 1. hodině ranní v ulicích Litovle osobní automobil Mitsubishi. Za jeho volantem seděl 32letý řidič, který se mimo jiné podrobil odborné dechové zkoušce, při které nadýchla přes 2 promile. Muž s naměřenými hodnotami nesouhlasil, a proto se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a nyní případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další články