Zde může být vaše reklama.

Olomoucký vrchní soud Soud zprostil obžaloby Michala Nováka. Nejsou důkazy, že vraždil

Soud zprostil obžaloby Michala Nováka. Nejsou důkazy, že vraždil

foto: Archiv redakce

28. 08. 2020 - 06:01

Nejsou dostatečné důkazy, aby byl Michal Novák odsouzen z vraždy, která se měla stát před dvanácti lety. Soud proto definitivně obžalovaného zprostil obvinění.

Vrchní soud v Olomouci ukončil soudní řízení s Michalem Novákem, který měl údajně před dvanácti lety zabít muže a následně jeho tělo rozpustit v louhu. Pro uznání viny chybí důkazy.

„Nebyl opatřen žádný relevantní, ani přímý ani nepřímý důkaz, který by umožnil závěr, že to byl právě a jedině obžalovaný, který zavraždil poškozeného,“ řekl předseda senátu Milan Kaderka.

Skutek se měl stát v roce 2008, od kdy je muž, kterého měl Novák zabít, nezvěstný. Nikdy však nebylo nalezeno jeho tělo. Pro uznání viny nestačil ani fakt, že byl Novák v roce 2008 ošetřen v nemocnici s poleptanou nohou.

Obžaloba sázela na svědectví, které mělo Novákovu vinu potvrdit. Na Nováka byl nasazen policejní agent, kterému Novák o zmizelém řekl: „Už nebude. Když to řeknu blbě, tak jsem ho spláchl do kanálu.“ Soudu to ale nestačilo a Novák byl definitivně osvobozen.

„Konečně skončila noční můra nyní již zproštěného obžalovaného. A poté, co si vytrpěl trestní stíhání ve vazební podobě, tak je zapotřebí na celou situaci spíše zapomenout nebo promyslet co dál,“ řekl novinářům u soudu Novákův obhájce Petr Vavřík.

 

Další články