Zde může být vaše reklama.

Nejste v tom sami Speciální pořad pro uzavřené oblasti

Speciální pořad pro uzavřené oblasti
Uzavřené oblasti budou mít speciální pořad v rádiu a televizi

foto: olkraj.cz

24. 03. 2020 - 10:09

Obyvatelé Uničovska a Litovelska si každý den mohou naladit pořad Českého rozhlasu, který bude věnován právě posluchačům z oblasti, kterou minulý týden uzavřeli hygienici. Dozví se tam všechny potřebné informace, sdělí si pozdravy nebo vyslechnou rady psychologa.

„Půjde o další informační kanál, kterým budeme lidem předávat zprávy a informace a možná i trochu dobré nálady. Kromě rozhlasového vysílání bude obyvatelům uzavřené oblasti věnován i zvláštní čas ve vysílání TV Morava,“ přiblížil novinky předseda krizového štábu a hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Vysílání Českého rozhlasu začne každý den v 11:15 na frekvenci 92,8 MHz nebo 106,8 MHz. Své dotazy mohou lidé posílat mailem na adresu linkapomocihzs@seznam.cz nebo sms na číslo 723 703 351. Mezi 15. a 16. hodinou se pak s Uničovem, Litovlí a Červenkou spojí redaktoři prostřednictvím telefonátů posluchačů v odpoledním vysílání ČRo Olomouc.

Ve spolupráci s Českým rozhlasem budeme například sbírat dotazy občanů a odpovídat na ně. Lidé se třeba často ptají na to, jestli mohou pracovat na zahrádce za domem nebo jestli je povolen pohyb mezi uzavřenými obcemi,“ uvedl psycholog David Dohnal – spoluautor rozhlasového projektu a psycholog hasičského sboru Olomouckého kraje.

Zatím se tady lidé schází hlavně prostřednictvím sociálních sítí, protože ven nikdo nechodí. Jenže sedět celý den u počítače nebo s mobilem v ruce už nikoho moc nebaví, takže jestli pořad v rozhlase a televizi klapne, bude to alespoň nějaká pozitivní změna,“ dodal David Smrček, jednadvacetiletý obyvatel uzavřeného Uničova.

Speciální informační servis pro obyvatele Červenky, Uničova a Litovle spustí nejpozději ve středu TV Morava. Pravidelné informační vstupy přímo od hejtmana Ladislava Oklešťka vysílá také oblíbené Rádio Haná. Další informace mohou lidé najít například na webu KrajPomaha.cz.

Vedení krizového štábu je navíc každý den ve spojení se starosty Uničova, Litovle a Červenky, se kterými během hodinové audiokonference řeší aktuální problémy.

Další články