Zde může být vaše reklama.

Veletrh West Fest Špičkoví řemeslníci z oblasti westernu na Floře

Špičkoví řemeslníci z oblasti westernu na Floře

foto: flora-ol.cz

23. 05. 2022 - 18:30

Jedni z nejlepších tuzemských nožířů, sedlářů, výrobců bičů a také westernových a jezdeckých doplňků dorazí spolu s dalšími podobně zaměřenými řemeslníky v pátek 27. a v sobotu 28. května na Výstaviště Flora Olomouc. V pavilonech A a E se bude konat unikátní akce – veletrh West Fest. Vše bude laděno do stylu divokého Západu. Připravené tak bude i tematické kvalitní občerstvení, dobový fotograf, indiánská osada pro děti, pistolnická show či projížďky na ponících a workshopy.

Středobodem akce, která se po oba dny koná od 9 do 18 hodin, bude pavilon E. Tady se návštěvníci budou moci setkat se špičkovými řemeslníky z oblasti westernu a s jejich jedinečnými výrobky.

Cena základní vstupenky je 150,- Kč, spolu s rodinnými, dětskými či studentskými vstupenkami je již v prodeji na webu Výstaviště Flora Olomouc.

Celý veletrh se odehraje ve westernovém stylu, a to včetně oblečení. V pavilonu E a také před ním bude vytvořena iluze Divokého západu. Na prostranství před pavilonem E se svými výrobky mimo jiné pochlubí zástupci řemeslných středních škol. Jako kulisa jim poslouží westernové městečko.

V rámci bohatého programu se představí také fotograf Karel Richtr, jenž se zabývá metodou fotografování mokrým kolodiovým procesem na hliníkové a skleněné destičky. Právě takové snímky s vlastní podobiznou si budou moci návštěvníci pořídit. Připraveni budou také mistři karikatur s motivy Divokého západu.

K vidění budou i triky s biči a lasy

Pro děti a dospělé bude připravena indiánská osada, její osazenstvo z indiánské vesničky Rosehill zajistí celou řadou zábavných i naučných aktivit. Rodiny s dětmi budou moci také navštívit rýžoviště zlata anebo si užít projížďky na ponících.

Program obohatí jedinečná vystoupení kovbojů Steva a George a jejich pistolnická show s ukázkami triků s biči a lasy. Odvážní návštěvníci si mohou vyzkoušet jízdu na elektrickém býkovi a další zábavné činnosti.

Akce má také charitativní rozměr. Každý z vystavovatelů vytvoří a následně daruje svůj jedinečný výrobek do aukce, v níž bude v rámci benefičního galavečera vydražen. Vydražená částka bude věnována ukrajinským dětem na letní aktivity v příměstském táboře v Aplikačním centru BALUO při FTK UP Olomouc.

Celý veletrh doplní odborné workshopy vystavovatelů, v pavilonu A bude nainstalována scéna pro talk show s projekcí s cestovateli po Jižní a Severní Americe Veronikou Valterovou a Danielem Hálou. Konat se budou v pátek i v sobotu.

Sobotní program vyvrcholí koncertem. Pódium bude patřit boskovickým hudebníkům Mariachi Espuelas, kteří se zabývají tradiční mexickou hudbou i americkým bluegrassem. Vystoupí také brněnské ženské smyčcové kvarteto Beladona Quartet s repertoárem filmových melodií. Koncert začíná v sobotu 28. května ve 13 hodin v pavilonu A.

Během akce bude pro návštěvníky zajištěno občerstvení typické pro kovboje z dobového chuckwagonu. Nedaleká restaurace Áčko nabídne menu laděné ve stylu amerického víkendu. Také v samotném areálu Výstaviště Flora Olomouc budou otevřeny další stánky s tradičním občerstvením.

Otevírací doba veletrhu:
PÁ: 9:00 – 18:00
SO: 9:00 – 18:00

Další články