Zde může být vaše reklama.

Spousta práce s odklízením následků pondělní bouře

Spousta práce s odklízením následků pondělní bouře

05. 07. 2019 - 15:00

Rozbité lampy, nefungující semafory na křižovatkách, ucpané kanalizační vpusti, polámané větve a velký nepořádek na cestách. Technické služby města Olomouce měly v úterý po pondělní bouři velké množství mimořádné práce.

rovozovna veřejného osvětlení a světelného signalizačního zařízení zjistila a řešila několik závad na veřejném osvětlení. V ulici Norská byla poškozena dvě svítidla, další poškozená lampa byla v ulici U Hradiska. Všechna svítidla byla během úterý vyměněna za nová.

Celkový výpadek dodávky elektrické energie do veřejného osvětlení nastal v ulic Štěpánovská v Chomoutově. Jednalo se o venkovní vedení, které vlivem větru způsobilo výpadek v hlavním rozvaděči. Závada byla brzy odstraněna a  provedena kontrola i všech rozvaděčů napojených na venkovní vedení.

Kvůli bouřce nefungovaly také některé semafory na křižovatkách. Signalizace měla poruchy na křižovatkách Přerovská, nám. Nár. hrdinů, Lipenská, tř. Svobody – Drápal. Jednalo se o poruchy na zdroji v návěstidle. Závady byly co nejdříve odstraněny. Současně proběhla kontrola vychýlených výložníků na světelné signalizaci a závady byly odstraněny.

Provozovna veřejné zeleně zaznamenávala již od ranních hodin v úterý hlášení ohledně spadlých větví. Pracovníci pověření odklízením větví a dalších následků včerejší bouře obdrželi soupis lokalit, kde pak uklízeli. „V průběhu celého úterý dostáváme další a další hlášení o spadlých větvích, na která operativně reagujeme,“ uvedl Jiří Fryc, předseda představenstva TSMO.

Provozovna místních komunikací reagovala na kalamitu již v pondělí v odpoledních hodinách, na základě hlášení občanů musely být ručně vyčištěny dvě kanalizační vpusti na ulici Dobrovského. V úterý tam proběhlo i tlakové pročištění. V úterý byly také čištěny další vpusti v ulicích Černá cesta 2b a u autobusové zastávky v ulici Průmyslové. Probíhaly opravy svislého dopravního značení poškozeného větrem.

„Při organizaci čištění byla v úterý odvolána plánovaná bloková čištění a pracovníci provozovny na úseku strojního i ručního čištění se věnovali úklidu cest a chodníků ve správě TSMO. Kropící vozy splachovaly nečistoty z vozovek. Čtyři malé zametací vozy se věnovaly úklidu chodníků a cyklostezek, tři zametací vozy čištění vozovek,“ popsal Jiří Fryc.

Skupiny pro ruční úklid prováděly úklid v přednádraží, Droždíně, Neředíně, ulicích Pasteurové, Havlíčkové, Krapkové, Tř. Spojenců, Vídeňské, Tř. Svobody, Polské a Palackého.

Další články