Zde může být vaše reklama.

Jako ministr končí Staněk tlak neustál, dnes oznámil rezignaci

Staněk tlak neustál, dnes oznámil rezignaci

15. 05. 2019 - 17:35

Nevydržel ve funkci ministra ani rok. Antonín Staněk, nědejší primátor Olomouce, dnes oznámil svou rezignaci na post ministra kultury. Všeobecně se očekávalo, že k výměně dojde až po evropských volbách. Odejít chce Staněk do konce května, kdy by již měl být znám nový ministr.

"Ministr kultury Antonín Staněk mě o své rezignaci k 31. květnu předem informoval. Jeho rozhodnutí respektuji a děkuji mu za jeho práci. Za současné vyostřené situace však rezort potřebuje uklidnit a nový impuls. Jméno nového ministra kultury oznámím na konci května," uvedl šéf sociálních demokratů Hamáček.

Na Staňkovu rezignaci už reagoval i mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. "Pan prezident se ve čtvrtek 23. května 2019 setká s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem. S ministrem kultury Antonínem Staňkem pak v úterý 28. května 2019. Do té doby neplánujeme žádný komentář," uvedl stroze na svém twitteru.

Ve středu před šestou hodinou, kdy se média zprávu o rezignaci Antonína Staňka dozvěděla, ještě ani ze strany předsedy vlády ani z ČSSD nebyla k události vdána oficiální tisková zpráva.

Staňkův konec je sedmou změnou pro vládu Andreje Babiše. Poslední ministerské změny se uskutečnily 30. dubna, kdy prezident  jmenoval nové ministry spravedlnosti, průmyslu a obchodu a dopravy.

 

Další články