Zde může být vaše reklama.

Nové sportoviště Šternberk zahájil výstavbu atletického stadionu za 35 milionů

Šternberk zahájil výstavbu atletického stadionu za 35 milionů
Stadion by měl být hotový do konce roku

foto: Zdeněk Adámek, archiv města Šternberk

16. 07. 2020 - 08:09

V pondělí oficiálně začala stavba šternberského atletické stadionu. Má stát necelých 35 milionů a polovinu z ceny pokryje dotace. Hotovo by mělo být už tento rok.

Stavbu stadionu schválili radní během květnového zasedání zastupitelů města Šternberk a v pondělí odstartovala její první etapa. Během ní bude vybudován atletický ovál se šesti dráhami a sprinterskou rovinkou, sektor pro další atletické disciplíny včetně travnaté plochy na vrhačské sporty.

V rámci druhé etapy se budou řešit areálové komunikace a infrastruktura atletického stadionu. V konečné fázi se postaví tribuna a zázemí pro uživatele atletického stadionu.

Stadion vyroste na pozemcích blízko nemocnice, kde je svažitý terén. To si vyžádá nejen velký objem zemních prací. Podle odborníků bude nutná také stavba opěrné zdi.

Stavbu stadionu provede společnost VYSSPA Sports Technology s.r.o. z Plzně, která finanční náročnost vyčíslila na  34 944 800 Kč vč. DPH a padesát procent této částky pokryje dotace, kterou město pro stavbu získalo.

Na nový stadion se těší nejen závodníchi a studenti základních i střední škol, ale také místní dům dětí a mládeže, Sportovní klub SKI-OB Šternberk, Vincentinum a další sportovci.

Výstavba atletického stadionu poběží paralelně se stavbou krytého bazénu. Hotovo by mělo být, v případě stadionu, již tento rok.

Další články