Zde může být vaše reklama.

Studenti medicíny pomohli dětskému oddělení ve FNOL

Studenti medicíny pomohli dětskému oddělení ve FNOL

foto: Martin Višňa

06. 12. 2019 - 15:00

V půlce listopadu, konkrétně v úterý 19. listopadu, na Lékařské fakultě Univerzity Palackého proběhlo tradiční Půlení mediků, tedy oslava úspěšného zvládnutí poloviny studia medicíny. Oslavu každoročně organizují studenti čtvrtého ročníku všeobecného lékařství. A stejně, jako v minulých letech, měla i letos akce dobročinný přesah. 

Výtěžek z charitativní dražby, která byla součástí večerního programu, a peníze utržené na vstupném se medici rozhodli věnovat společnosti Šance Olomouc o.p.s. Věcnými dary přispěli samotní akademičtí pracovníci a zaměstnanci FNOL.

Při slavnostním rozsvícení vánočního stromečku v budově lékařské fakulty tak medici započali adventní čas předáním šeku společnosti Šance Olomouc o.p.s., která dlouhodobě funguje při Dětské klinice FN Olomouc a úspěšně pomáhá humanizovat nemocniční prostředí, zlepšuje přístrojové a technické vybavení kliniky a poskytuje sociální a jinou pomoc pacientům a jejich rodinám. Celkem bylo paní Hertě Mihálové předáno z rukou mediků 75 766 korun.

Další články