Zde může být vaše reklama.

Ve Funparku Šantovka Turnaje pro žáky a studenty ve streetballu již brzy

Turnaje pro žáky a studenty ve streetballu již brzy

foto: archiv redakce

28. 05. 2022 - 08:00

Jeden z nejpopulárnějších světových sportů si získává stále větší oblibu u českých sportovců i laické veřejnosti. Řeč je o streetballu, jehož turnaj pro žáky základních škol a studenty středních škol připravila v rámci druhého ročníku Česká streetballová asociace pod názvem Veolia Energy Streetball 2022. Zápasy se odehrají v ulicích Ostravy, Olomouce a Prahy. V srdci Hané se uskuteční v půlce června ve Funparku Galerie Šantovka.

Nápad uspořádat soutěž ve sportu, která nebude ohrožena zejména pandemickými omezeními, přišel v loňském roce. „Cítili jsme potřebu vytáhnout děti ven ke sportu, který nebude vázán na haly, krytá sportoviště či jakkoliv uzavřené prostory. Velmi se nám líbil streetball, který je ve světě velmi populární a u nás má již také hodně příznivců,“ říká zástupce titulárního partnera, ředitel společnosti Veolia Energie Reda Rahma. Na základě celé řady pozitivních ohlasů nejen z řad účastníků, ale také pedagogů na sebe nenechalo rozhodnutí o konání druhé ročníku dlouho čekat.

V letošním roce podpoří popularitu tohoto míčového sportu konání mistrovství Evropy v basketbalu, které se uskuteční v Praze. Ostatně jednou z hvězd české reprezentace je nepřehlédnutelný Ondřej Balvín, který je zároveň jedním z ambasadorů Veolia Energy Streetball 2022. Dalšími patrony jsou Eva Horáková Němcová a Hana Horáková Machová. S těmito basketbalovými hvězdami se budou moci účastníci turnaje potkat na místě osobně.

Streetball je městská forma basketbalu, která se dnes hraje na hřištích či v ulicích po celém světě. Pravidla hry jsou velmi podobná těm z profesionálního basketbalu. Počet hráčů v jedné hře se může pohybovat od jednoho útočníka na jednoho obránce (známé také jako one on one neboli mano a mano) až k dvěma týmům po pěti hráčích v každém z nich. V našem turnaji Veolia Energy streetball má každý tým 3 hráče + 1 náhradníka.

Turnaj Veolia Energy Streetball 2022
14. 6. 2022 Ostrava / Trojhalí Karolina
16. 6. 2022 Olomouc / Funpark Šantovka
21. 6. 2022 Praha / Letenská pláň

Další články