Zde může být vaše reklama.

Envelopa Office Center U Envelopy už roste nová kancelářská budova

U Envelopy už roste nová kancelářská budova

foto: vizualizace

27. 09. 2019 - 11:44

V Olomouci začala výstavba nového administrativního komplexu Envelopa Office Center. Šestipodlažní budova roste u křižovatky tříd 17. listopadu a Kosmonautů s Wittgensteinovou ulicí. Stavbu ve středu slavnostně zahájili poklepáním na základní kámen Richard Morávek, předseda představenstva olomoucké developerské společnosti Redstone Real Estate, autor projektu Václav Hlaváček z architektonického studia ACHT a zástupci města i Olomouckého kraje.

 

Envelopa Office Center svým umístěním navazuje na Galerii Šantovka a okolní novou zástavbu. Doplňuje tak další chystané projekty v oblasti bývalého průmyslového areálu v nové čtvrti Šantovka. Administrativní komplex bude stát 900 milionů korun a po dokončení nabídne na ploše 14 tisíc metrů čtverečních prostory pro více než tisíc pracujících.

Při přípravě kancelářské budovy kladli architekti velký důraz na variabilitu a efektivitu prostor. „Všechna patra budovy umožní jakékoliv prostorové uspořádání kanceláří a maximálně efektivně se přizpůsobí veškerým požadavkům budoucích nájemců. Typické patro nabídne 2700 metrů čtverečních administrativních prostor nejvyššího standardu," uvedl manažer projektu Patrik Loydl.

Součástí Envelopa Office Center bude také parkoviště pro 150 aut ve třech podzemních patrech. Uprostřed objektu bude velkorysé zastřešené atrium, počítá se také s kavárnou a kantýnou. „Věříme, že nabídka kvalitních prostor a umístění v centru města může do Olomouce přilákat zajímavé nájemce a zaměstnavatele z celé republiky a pomůže dále zviditelnit Olomouc jako vhodné město pro podnikání," dodal Loydl.

Výstavbu špičkových administrativních prostor kategorie A vítá také ředitel Okresní hospodářské komory Olomouc Radim Kašpar. „V Olomouci je akutní nedostatek kvalitní administrativy a zázemí pro firmy. Vnímám velkou poptávku a mám radost, že se v tomto Olomouc posune kupředu. Právě takové projekty mohou přilákat zajímavé zaměstnavatele a pomoci hospodářskému rozvoji našeho regionu,“ podotkl Kašpar.

S dokončením budovy a jejím uvedením do provozu se počítá v roce 2021. Investorem projektu je olomoucká společnost Redstone Real Estate, která na trhu působí od roku 2016. Zaměřuje se zejména na vlastní developerské projekty a investice do výnosových komerčních nemovitostí. Ty vlastní kromě Olomouce také v Praze nebo v Pardubicích.

Další články