Zde může být vaše reklama.

Řidič se zranil V Hlubočkách vjelo auto pod rychlík

V Hlubočkách vjelo auto pod rychlík

foto: hzscr.cz

23. 05. 2022 - 15:45

Dnes krátce před půl dvanáctou dopoledne došlo ke střetu rychlíku a osobního vozidla na železničním přejezdu v Hlubočkách. Střet rychlíku s osobním vozidlem zablokovala železniční dopravu mezi Olomoucí směr Opava. Hasiči vyprostili zraněnou osobu, řidiče z vozidla. Zhruba čtyřiceti cestujícím z vlaku se nic nestalo.

Podle prvotních informací zřejmě nerespektoval 56letý řidiči osobního automobilu Škoda Fabia na železničním přejezdu světelné a akustické signály a měl vjet na přejezd v době, kdy byla dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu a přerušovaným zvukem zvonku přejezdového zabezpečovacího zařízení. V důsledku toho došlo střetu pravého boku automobilu s přední částí vlaku.

Po kolizi vlekl vlak přední částí osobní vozidlo kolejištěm, a to až do konce zastávky. Při tom došlo k poškození betonové konstrukce nástupní plochy. Zaklíněného řidiče vyprostila posádka Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, která jej předala do péče záchranářů. Ti jej po prvotním ošetření letecky transportovali do Fakultní nemocnice Olomouc.

Ke zranění jiných osob nedošlo. Dechové zkoušce se podrobil pouze strojvedoucí, u kterého vyšla s negativním výsledkem. U řidiče osobního auta se dechová zkouška vzhledem k jeho zranění neuskutečnila. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 400 000 korun. Policisté se dopravní nehodou i nadále zabývají.

Další články