Zde může být vaše reklama.

Koronavirus V kraji přibylo 34 nakažených

V kraji přibylo 34 nakažených

foto: Piabay

08. 06. 2020 - 11:03

Přes víkend v kraji přibylo 34 nakažaných koronavirem. Aktuálněje tedy nemocných 75. A celkem je evidováno 776 nakažených a z toho 683 uzdravených osob. Na výsledky kontrolního testu netrpělivě čekají tři žáci deváté třídy ZŠ Haškova v Uničově. Výsledky ostatních žáků byly negativní.

„Zatím máme výsledky u čtrnácti žáků, a ti jsou negativní. U tří stále ještě čekáme, ale věřím, že ani u nich nebude nákaza prokázána,“ řekl Deníku v neděli v podvečer ředitel uničovské základní školy Svatopluk Vlk.

Díky negativnímu testu se žáci dnes mohou zúčastnit přijímacích zkoušek na střední školy. V jednom případě se ale rodina rozhodla raději využít až náhradního termínu příští týden.

Škola kvůli nákaze učitele přijala přísná bezpečnostnostní opatření. Odložila prezenční výuku žáků druhého stupně a žáci, kteří přišli do styku s nakaženým učitele, jsou v karanténě.

„Předpokládáme, že od středy by byla možnost nastoupit, taková je zatím úvaha, ale je možné, že druhý stupeň o týden odložíme,“ dodal pro Deník Vlk.

 

Další články